Medicinale wiet niet meer vergoed door zorgverzekeraars

Terwijl wiet al decennialang bekend staat als een uitstekend medicijn tegen ziektes zoals MS, reuma, verschillende vormen van kanker en HIV, wordt dit medicijn sinds dit jaar niet meer vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Zelf betalen voor medicinale wiet

Patiënten die hun medicinale wiet al jaren verkrijgen via de apotheek moeten daar nu zelf voor betalen. Terecht? Jazeker! De kosten kunnen voor de meesten oplopen tot honderden euro’s per maand en dat is een bedrag die voor de meeste patiënten amper tot niet te betalen is. De reden voor het afschaffen van de vergoedingen voor de medicinale wiet komt van het Zorginstituut Nederland. Volgens dit intistuut – dat minister Schippers adviseert over vergoedingen – is er geen wetenschappelijk bewijs dat wiet als medicijn werkt.

Opmerkelijk is dat het Bureau Medicinale Cannabis – het bureau dat medicinale wiet produceert voor de overheid – meldt dat medicinale wiet degelijk werkt. De Nederlandse overheid exporteert wel steeds meer medicinale wiet naar het buitenland, waaronder voornamelijk Duitsland. In Duitsland is deze medicinale wiet zo populair geworden, dat het gebruik hiervan voor medicinale doeleinden is gelegaliseerd.

Bron: 1V EenVandaag Binnenland

2017-01-24T15:37:10+00:00

Leave A Comment